Ben je ook helemaal klaar met dat onkruid in je tuin. Je bent niet de enige. Onkruid is een hardnekkig probleem waarvan veel mensen niet weten hoe je dit het beste kan aanpakken. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige trucs hoe je onkruid als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. In dit artikel leggen wij een paar van die trucs uit zodat jij er mee aan de slag kan. Zo kan jij weer lekker genieten van een tuin zonder onkruid.

De beste manier om onkruid weg te halen

Een aantal jaren geleden deden veel mensen nog onkruid bestrijden met chemische producten. Tegenwoordig is dat verboden en zijn alleen ecologische producten nog toegestaan. Bij ecologische producten verbranden de celwanden waardoor het vocht erin verdampt en de plant niet overleeft. Het enige nadeel aan ecologische producten is dat op deze manier alleen het bovengrondse deel afsterft. Je zal na een aantal weken weer aan de slag moeten. Je kan beter kiezen voor het verbranden van onkruid. Dit is een erg efficiƫnte methode waar heel de plant mee dood gaat. Je hoeft slechts enkele seconde de brander tegen het onkruid te houden en daarna de restjes op te wegen. Je kan kiezen voor een gasbrander of een electrische, dat werkt eerder als een haardroger en is dus wat veiliger.

Een vervelende klus, maar zeker de moeite waard

Het verwijderen van onkruid is dus een hele vervelende klus. Zeker als je niet de goede methode gebruikt en het onkruid telkens maar terug blijft groeien. Bedenk daarom van tevoren welke manier je gaat gebruiken om het onkruid uit te roeien en of deze efficiƫnt genoeg zal zijn. Blijft het onkruid op deze manier weg of zit de wortel nog steeds onder de grond en kan je na een paar weken weer opnieuw aan de slag? Met het branden van onkruid hoef je daar in ieder geval niet bang voor te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *