Door rekening te houden met je gezichtsvorm, kun je jouw eigenschappen versterken. Zo weet je welk kapsel het beste staat bij jouw vorm. Of welke bril beter past. Het helpt bij het aanbrengen van make-up en welke vorm wenkbrauwen het beste bij je gezicht hoort. Benieuwd welke vorm jij hebt? Lees dan onderstaande eigenschappen:

De ronde gezichtsvorm

Als je een ronde gezichtsvorm hebt, zijn de lengte en breedte van je gezicht ongeveer gelijk. Je hebt geen hoeken bij je kaak, die ook afgerond zij. Je jukbeenderen zijn het breedste deel van je gezicht. Om deze gezichtsvorm in balans te brengen, kiest u kapsels en make-up die het gezicht langer maken.


De lange gezichtsvorm

Als je een lange gezichtsvorm hebt, is uw gezicht merkbaar langer dan breed. Je voorhoofd, jukbeenderen en kin zijn allemaal even breed en je kin heeft een ronde vorm. Om deze gezichtsvorm in balans te brengen, kun je met kapsels en make-up de illusie van breedte creëren.


De hartvormige gezichtsvorm

Als je een hartvormig gezicht hebt, zijn je voorhoofd of jukbeenderen het breedste deel van je gezicht en lopen taps toe naar een smallere kaak. Om deze gezichtsvorm in balans te brengen, kiest u kapsels en make-up die het brede voorhoofd minder benadrukken en de illusie van breedte bij de kaaklijn creëren.

De vierkante gezichtsvorm

Als je een vierkante gezichtsvorm hebt, heb je een vierkante kaak en minimale rondingen in je gezicht. Je voorhoofd, jukbeenderen en kaak zijn ongeveer even breed. Sommige vierkanten hebben vlakken die even breed als lang zijn, terwijl andere langer en rechthoekiger van vorm zijn. Om deze gezichtsvorm in balans te brengen, kiest u kapsels en make-up die de kaaklijn verzachten.


De diamantvormige gezichtsvorm

Als je een diamantvorm hebt, zijn je jukbeenderen het breedste deel van je gezicht, met een bijpassende smallere kaak en voorhoofd. De kin is puntig, maar het verschil tussen een diamant en een hart of omgekeerde driehoek is dat de haarlijn niet zo breed is. Om deze gezichtsvorm in balans te brengen, kiest u kapsels en make-up die de illusie wekken van een breder voorhoofd en kaaklijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *