Het combineren van het juiste eten met het juiste drankje is een kunstvorm. Als het gaat om het combineren van wijn met eten, passen tannines goed bij alles dat eiwitten bevat, zoals vlees, omdat ze de textuur van het voedsel verzachten. De volgende tips zijn geen vaste regels. Het zijn gewoon algemene richtlijnen die als uitgangspunt kunnen worden gebruikt. Ze zijn niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies. Houd er ook rekening mee dat sommige mensen een andere mening hebben dan je over de juiste combinatie van eten en drinken. Als je betere eet- en drinkcombinaties wilt maken voor een gelegenheid of gewoon voor een paar speciale dagen, dan is het een goed idee om je in te schrijven voor een gastronomie opleiding.

Combineer lichtgekleurd voedsel met lichtgekleurde drankjes

Combineer lichtgekleurd voedsel met lichtgekleurde drankjes. Licht voedsel zoals salade of vis past goed bij een heldere, lichtgekleurde drank zoals mousserende wijn, witte wijn of harde seltzer. Donkergekleurde dranken passen het beste bij donkergekleurde gerechten zoals vlees. Kies bijvoorbeeld rode wijn voor biefstuk en bosbessen martini voor kippenvleugels. Kijk niet alleen naar de kleur van je eten en drinken. Hun tonen moeten ook in harmonie zijn. Groene erwten zien er bijvoorbeeld geweldig uit tegen een groenachtige tint zoals appelcider. Als je ze echter combineert met gele limonade, zal het niet zo smakelijk zijn. Als je je eet- en drinkkeuzes naar een hoger niveau wilt tillen, dan geeft het inschrijven voor een svh stap budget je dat voordeel.

Contrast zuur met zuur

Zure voedingsmiddelen zijn het best te combineren met een zure drank. Denk na over het zuurgehalte van elk eten en drinken. Als je bijvoorbeeld een gerecht heeft dat rijk is aan citroensap, wil je het combineren met een glas champagne of mousserende wijn. Evenzo, als je een vleesgerecht hebt dat rijk is aan tomatensaus, ga dan voor rode wijn of witte wijn in plaats van rosé. Denk na over wat je probeert te bereiken met je koppeling. Is het doelsaldo? Een contrast in smaakprofielen? Een nieuwe diepte van smaak? Wanneer je begrijpt welk effect je combinaties van eten en drinken op je gehemelte zullen hebben, is het gemakkelijker om te kiezen welke het beste werken voor welke eetervaring dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *