De meeste huizen hebben sinds de jaren twintig twee bakstenen muren. Er is er één aan de binnenkant en één aan de buitenkant van het huis. Deze twee muren werden opgetrokken met een opening ertussen. Toen werd ontdekt om de ruimte tussen de twee bakstenen muren te vullen met isolatieschuim. Het kan ook worden gevuld met natuurlijke wol en houtvezels die voor superieure isolatie zorgen. Deze laag voorkomt dat koude lucht in de winter de muren binnendringt. Het voorkomt ook dat de warmte in de zomer door de muren dringt. Spouwmuurisolatie is er in verschillende vormen. Sommige zijn vanaf de eerste constructie in het huis ingebouwd. De anderen zijn later toegevoegd in oudere huizen. Tussen de buiten- en binnenmuren wordt isolatiemateriaal aangebracht. Isolatie is een uitstekende aanpak om vochtproblemen in huis te voorkomen. Dit komt doordat het isolatiemateriaal voorkomt dat vocht van buitenaf binnendringt.

Belang van spouwmuurisolatie voor huizenkopers

Huizenkopers zijn op zoek naar energiezuinige woningen. Een van de eerste vragen die je krijgt, is of je huis goed geïsoleerd is. Je krijgt waarschijnlijk een lager bod op je woning als je niet kunt controleren of je woning voldoende is geïsoleerd. De eis van de woningkoper aan spouwmuurisolatie komt hierin tot uiting. Huizen met een sterke spouwmuurisolatie zijn aantrekkelijk voor kopers van onroerend goed omdat ze energiezuiniger zijn. Het is beter als de isolatie recent is geplaatst en met 25 jaar garantie wordt geleverd.

Installatie van de isolatie

Het is relatief eenvoudig te installeren als je woning geen spouwmuurisolatie heeft. De ingenieurs moeten ervoor zorgen dat de holte in goede staat is. Er mag ook geen mortel of ander afval tussen de twee muren zitten. Het is ook cruciaal dat het metselwerk in goede staat is. De isolatielaag wordt aangebracht door op regelmatige afstanden een reeks gaatjes te boren in het buitenste metselwerk. Door deze gaten wordt het isolatiemateriaal geduwd. De gaten worden afgedicht zodra het isolatieschuim met de juiste dikte en dichtheid is aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *