Je vraagt ​​je misschien af ​​wat luchtvracht is wanneer we een pakket versturen. De basisdefinitie van luchtvracht is het vervoeren van goederen en artikelen door vliegtuigen. Bij internationale verzending kies je ofwel voor zeevracht of luchtvracht. Luchtvracht is veiliger en betrouwbaarder, vooral als het gaat om internationale verzending. Volgens luchtvaartstatistieken wordt er jaarlijks wereldwijd ongeveer 10 miljoen ton goederen door de lucht vervoerd. Dus als je pakketten sneller wilt versturen, denk dan aan luchtvracht.

Verschillende soorten luchtvracht

Veel rederijen gebruiken verschillende luchtvrachtdiensten om pakketten te verzenden. Er zijn verschillende luchtvrachten die verschillende vliegtuigen gebruiken om goederen te vervoeren. De verschillende soorten luchtvracht zijn: luchtcharters, vrachtvliegtuigen en commerciële of passagiersvliegtuigen. Sommige passagiersvliegtuigen vervoeren lichte lading. De vliegtuigvracht kan zowel palletvracht als containervracht aan. Commerciële vluchten blijken meer kosteneffectieve opties te zijn omdat ze op een dag naar meerdere bestemmingen reizen. Maar omdat het commerciële vluchten zijn, zijn er beperkingen aan de grootte en het gewicht van zendingen en soms zelfs aan bestemmingen.

Luchtcharter- en vrachtvliegtuigen

Naast commerciële vliegtuigen zijn er nog andere opties om te overwegen voor luchtvervoer. Die opties zijn – luchtcharter en vrachtvliegtuigen. Luchtcharter is de snelste en meest directe manier om je goederen te verzenden. In de meeste gevallen heb je geen inmenging van buitenaf. Ze worden meestal gebruikt in noodsituaties. Dit maakt ze een zeer dure optie. Aan de andere kant zijn vrachtvliegtuigen ontworpen om zwaardere vracht te vervoeren. Ze kunnen ongeveer 7400 kubieke liter goederen vervoeren. Deze vliegtuigen zijn niet bedoeld om passagiers te vervoeren. In feite vervoeren ze geen passagiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *