Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen steeds vaker overstappen op een elektrische sigaret. Dit komt onder andere doordat normale sigaretten een stuk duurder zijn geworden. In principe stijgt de accijns op een pakje sigaretten immers haast ieder jaar wel een beetje. En een kleine prijsstijging, dat maakt niet zo heel veel uit. Maar aangezien deze prijsstijging al jaren speelt, is dit zeker te merken aan je portemonnee. 

Daarom hoor je steeds vaker dat rokers op zoek zijn naar een vergelijkbaar alternatief voor de sigaret. De e-sigaret kan dienen als zo’n vervanger. Maar dit product hoeft niet enkel te dienen als een alternatief. Het kan mensen ook helpen met het afbouwen van sigaretten roken. Of het kan zelfs resulteren in een definitieve stop van sigaretten roken.

Maar dit zijn niet de enige voordelen! Ben jij benieuwd naar welke voordelen de elektrische sigaret nog meer heeft? Lees dan snel verder!

Minder slecht voor je gezondheidstoestand

Het is over het algemeen bekend dat roken geen gezondheidsvoordelen oplevert. Dit komt doordat er schadelijke stoffen vrij kunnen komen tijdens het dampen. Dit is nu eenmaal een vast gegeven als je rookt. Als je er toch voor kiest om te blijven roken, is het dus belangrijk dat je de gezondste keuze selecteert!

Tijdens het roken van de elektrische sigaret komen er dus net als bij de normale sigaret schadelijke stoffen vrij. Deze stoffen zijn echter relatief minder slecht voor je gezondheidheidstoestand. Dit komt doordat de rook die vrijkomt bij het dampen van een elektrische sigaret minder stoffen bevat dan de rook van een normale sigaret. Daarbij komen de de stoffen in lagere concentraties vrij.

Goedkoper alternatief

Aangezien de prijs van sigaretten maar blijft stijgen, is het ook voordeliger om voor iets anders te kiezen. Het prijsverschil lijkt misschien niet heel groot, maar op een langer termijn zal je merken dat het toch voordeliger is. 

Daarbij is hoeveel je uitgeeft natuurlijk altijd afhankelijk van hoeveel je van plan bent om te roken. Gemiddeld roken vaste rokers rond de 12 sigaretten per dag. Gebaseerd op dit cijfer zou je kunnen stellen dat de e-sigaret goedkoper is. En dit is niet heel gek, want dit heeft ook te maken met belasting. Op een e-sigaret zit namelijk minder belasting dan op een normale sigaret. Dit is iets wat je zeker aan je portemonnee zal merken!

Mogelijkheid tot afbouwen

Ben je van plan om langzamerhand af te bouwen met roken? Dan kan dit product zeker helpen in dit proces. Je kan het namelijk zien als een tool die je helpt met afbouwen. Doordat je kan kiezen welk nicotinegehalte je wilt, kan je ook kiezen hoe snel je afbouwt. 

Zo is het ook mogelijk om cold turkey te stoppen en 0 mg nicotine te nemen. Hoe je dit afbouwen precies wilt vormgeven, is helemaal aan jou!

Genoeg smaken om uit te kiezen

Ben je een liefhebber van een smaakje tijdens het roken? Dan is dat ook mogelijk! Vooral nu normale sigaretten met een smaakje al een tijdje niet meer wordt verkocht, kan dit de oplossing zijn. Zo kan je kiezen voor de gebruikelijke tabaksmaak, maar ook voor zoetachtige en kruidachtige liquids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *