Wanneer je in een kom ijs graaft voel je je misschien slecht omdat je op het punt staat iets te eten dat je gewicht kan verhogen. Je voelt je misschien schuldig dat je avond workout in de sportschool net tevergeefs is geweest. Maar wanneer je de volgende gezondheidsvoordelen van ijs zoals Magnum ijs leest zul je er misschien anders over denken. Ijs voorkomt borstkanker bij vrouwen. Gebrek aan calcium in het lichaam is een van de boosdoeners van borstkanker. Als je de dodelijke kwalen zoals borstkanker op afstand wilt houden, neem dan meer calcium-rijk voedsel op in je dieet. Ijs kan een van hen zijn. Een ruime inname van calcium kan de kans op borstkanker bij vrouwen verlagen of verminderen.

Het helpt bij het stimuleren van je hersenen

Het eten van ijs zoals Magnum pint kan helpen je hersenen te stimuleren en je slimmer te maken. Volgens een studie was het bewezen dat mensen die ’s morgens vroeg ijs aten alerter waren dan mensen die dat niet deden. Bovendien maakt het je ook gelukkiger. Wanneer je ijs eet maakt je lichaam een hormoon aan dat bekend staat als serotonine. Serotonine staat bekend als een feel-good hormoon dat je gelukkig maakt.

Helpt je immuniteit te versterken

Het is niet vreemd dat ijs je immuunsysteem een boost kan geven. IJs is een soort gefermenteerd voedsel en er wordt gezegd dat gefermenteerd voedsel goed is voor onze luchtwegen en maag-darm gezondheid. Het geeft je ook energie. Als je je afvraagt waarom ijs goed is voor de gezondheid, dan is dat omdat het je direct energie geeft. Dat komt omdat het een grote hoeveelheid suiker bevat, waardoor je je meteen opgepept en energiek voelt. De volgende keer dat je weinig energie hebt, pak dan een bolletje ijs en krijg weer energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *