Huisdieren zijn dieren en ze kunnen net zoveel baat hebben bij hydratatie als mensen. Het hydrateren van de huid van je hond of kat kan een droge huid, haaruitval en andere problemen die vaak voorkomen bij huisdieren helpen voorkomen. Het houdt ze ook gezond en helpt ze gelukkig te houden door hun vacht glanzend en zacht te maken.

Oogdruppels voor honden

Hoewel mensen toegang hebben tot een breed scala aan oogdruppels hond, zijn honden beperkt tot degenen die speciaal voor hun ogen zijn gemaakt. Het meest voorkomende symptoom van droge ogen bij honden is roodheid en irritatie rond het hoornvlies. Dit kan worden behandeld door twee keer per dag oogdruppels aan te brengen. Mogelijk moet je deze bij je dierenarts of online kopen. Het is belangrijk om geen menselijke oogdruppels te gebruiken, omdat deze niet zo effectief zijn voor de ogen van je hond.

Oogdruppels voor katten

Wist je dat cataract, droge ogen syndroom en conjunctivitis allemaal veel voorkomen bij katten? Als je kat moeite heeft om duidelijk te zien, of als zijn ogen vaker dan normaal tranen, kan het zijn dat je kat oogdruppel nodig heeft. Oogdruppels kat kunnen helpen bij alles, van hoornvlieszweren tot het droge-ogen-syndroom. Als je huisdier een van de bovengenoemde aandoeningen heeft en nog niet recentelijk is behandeld met een antibioticum of een operatie, moet je je dierenarts vragen welke oogdruppels het meest geschikt zijn.

Smeer de vacht van je hond

Kokosolie is een geweldig natuurlijk product dat je kunt gebruiken om de vacht van je hond te hydrateren. Het is ook een geweldige manier om een ​​droge huid te behandelen, en het zal de vacht van je hond zacht en glanzend maken. Olijfolie is een andere populaire keuze om het lichaam van je hond gezond en gehydrateerd te houden. De olijfolie helpt zijn vacht zacht en glanzend te houden en helpt ook om infecties veroorzaakt door een droge huid te voorkomen. Als je katten hebt, werkt deze techniek net zo goed op hen. Zorg er wel voor dat de kokosolie niet te dik is, anders trekt het misschien niet goed in de vacht.

Borstel de vacht van je kat

Gebruik voor het beste resultaat een zachte haarborstel die gemaakt is voor kattenbont. Als je kat het niet leuk vindt om geborsteld te worden, wrijf dan met je hand over haar schouder en rug totdat ze zich ontspant en spint. Begin haar dan zachtjes te borstelen in de richting van de haargroei. Begin bij haar kop en staart, waar zich de meeste kans op knopen vormt, en borstel dan naar beneden naar haar benen en poten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *