Als je getrouwd bent of een levenspartner hebt, is het een goed idee om samen gezamenlijke pensioen doelen te bespreken. Kun je op hetzelfde moment met pensioen gaan? Willen jullie beiden met vervroegd pensioen? Blijft een van jullie werken terwijl de ander met pensioen gaat? Als je met je partner op één lijn zit wanneer je pensioen in zicht komt, kun je samen een plan opstellen en een strategie bepalen voor de beste manier om je pensioen samen door te brengen.

Breng je reisplan vroegtijdig in kaart

Een van de beste dingen van gepensioneerd zijn is de mogelijkheid om te reizen. Dus rek je euro zo ver mogelijk uit door vooruit te plannen. Je kunt verschillende pensioenopleidingen en bestemmingen bekijken op Essenburgh.com. Vergeet niet dat uitgebreide hotels een geweldige optie zijn voor low-cost huisvesting. Je kunt ook langere vakanties plannen met Airbnb, die vaak flexibeler en betaalbaarder zijn dan traditionele hotels. Of je nu een betaalbare strandvakantie wilt nemen of het land wilt verkennen, zorg ervoor dat je de planning van je vakantie opneemt in je pensioen checklist.

Overweeg je woonwensen

Als je je voorbereidt op je pensioen, vergeet dan niet je huisvesting. Om te bepalen of je huidige woning geschikt zal zijn voor je gouden jaren, zijn er een paar factoren om te overwegen. Is je hypotheek afbetaald? Kun je je gemakkelijk in je huis verplaatsen als je ouder wordt? Wil je verhuizen naar een nieuwe stad? Wil je dichter bij familie en vrienden wonen? Heb je in de toekomst begeleid wonen nodig? Onthoud dat kredietverstrekkers eerder geneigd zijn leningen te verstrekken aan leners met een inkomen, dus als je overweegt te downsizen naar een kleiner huis of te verhuizen naar een gepensioneerde vriendelijke stad, kan het de moeite waard zijn om de verandering te maken voordat je de beroepsbevolking verlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *