U bent in bezit van een productieproces en u wilt dat uw producten hetzelfde gewicht bevatten en niet afwijken van het standaard gewicht. Een checkweger is hier dan de ideale oplossing voor. De check of ook wel controle weger genoemd, filtert de producten die te veel of te weinig wegen zodat er enkel producten van het juiste gewicht in het productieproces worden opgenomen. De overige producten worden opgevangen in een opvangbak.

Waarom een checkweger?

Met behulp van de checkweger van LWA kunt u uw gehele productieproces op over-of ondergewicht controleren. Zo voorkomt u dat u give-away aan gewicht in producten. Give-away betekend dat u meer producten weg geeft voor dezelfde prijs. Op zichzelf lijkt dit niet heel erg, maar als het vaker in het productieproces plaats vind kan dit op lange termijn aanzienlijke kosten met zich mee brengen. Ook voorkomt een checkweger dat de eindconsument geen waar krijgt voor haar geld. Zo worden ook producten en verpakkingen met ondergewicht opzij geschoven.

Hoe werkt het proces?

U stelt bij het invoeren van de checkweger in uw productieproces in wat uw gewichtscriteria zijn. Hieronder vallen het minimum en maximum gewicht wat uw producten mogen aanhouden. Wanneer producten over de transportband komen die niet voldoen aan de gewichtscriteria, worden ze uit het productieproces verwijderd en opgevangen in de opvangbak die aan die aan beiden zijden van de checkweger bevestigd zijn.

Verschillende soorten checkwegers

Binnen het assortiment checkwegers zijn er verschillende reeksen Nemesis checkwegers mogelijk.

  • De C-reeks van checkwegers is voornamelijk gemaakt voor compactere ruimtes.
  • De G-reeks is gemaakt voor zowel compacte ruimtes, maar ook voor ruimtes waar een hoge luchtvochtigheid is, deze checkwegers van de G reeks zijn waterbestendig.
  • De H-reeks is gemaakt voor zware en grote producten. De capaciteit is dan ook van 200 gram tot en met 60 kilogram.
  • De R-reeks checkwegers zijn ideaal voor ruwere industriĆ«le omstandigheden, zo kan deze weger tegen een stootje en kan hij tevens gereinigd worden met een hoger druk spuit.
  • De S-reeks is geschikt voor strenge eisen uit farmaceutische industrie, zo voldoet deze weger aan de GMP-richtlijnen.

Klik hier voor meer informatie over checkwegers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *