Als je je huis inricht maak je het niet alleen mooier, maar je kunt op deze manier ook een bepaalde sfeer of gevoel creeren als je door je voordeur loopt. Decoreren hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Je moet manieren vinden om je ruimte optimaal te benutten en elke kamer zijn eigen persoonlijkheid te geven.

Jaloezieën toevoegen

Jaloezieën of een raamdecoratie draai kiepraam zijn een geweldige manier om een ​​decoratief element aan je ramen toe te voegen. Ze kunnen gemaakt zijn van stof en hout. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Jaloezieën passen vrijwel bij ieder decor in je kamer, en zijn goed te combineren met gordijnen, behang etc. Ze kunnen het licht blokkeren en ze kunnen je privacy geven. Open jaloezieën laten het licht door terwijl gesloten jaloezieën de kamer verduisteren. Ze kunnen ook worden gebruikt als blikvangers in een minimalistisch interieur.

De zolderkamer inrichten

De zolderkamer wordt ook vaak gebruikt als een extra slaapkamer of logeerkamer. Het is meestal een grote ruimte die voor veel dingen kan worden gebruikt. Als je zo’n kamer hebt, neem dan niet alleen genoegen met één stijl of kleur. Gebruik in plaats daarvan verschillende meubelstijlen. Zo kun je je zolderkamer inrichten naar jouw wensen. Je kunt kiezen uit moderne of antieke stukken, rustieke houten meubels, eigentijdse tafels en stoelen. Je moet er alleen voor zorgen dat er geen twee stukken hetzelfde zijn in de kamer. Wanneer je je zolder met kleuren inricht, overweeg dan om in elke kamer verschillende tinten te gebruiken in plaats van een heel palet te kiezen dat goed bij elkaar past. Misschien wil je de ene muur rood en de andere groen schilderen, terwijl je een andere effen wit laat. Je kunt ook een effect creëren door verschillende kleuren met elkaar te mengen om iets nieuws te creëren, zoals grijswaarden strepen.

Gebruik verschillende formaten van ingelijste kunstwerken

Het ophangen van verschillende formaten is een geweldige manier om je kamer interessanter te maken. Je kunt allerlei verschillende frames gebruiken, maar je moet ervoor zorgen dat ze allemaal verschillende maten hebben. Verhoudingen zijn belangrijk als het om kunst gaat. Als er een groot en een klein stuk is, zal het enorme kunstwerk het kleinere overweldigen en de ruimte overnemen. Als je meerdere lijsten in één kamer gebruikt, probeer ze dan allemaal uniek te maken. Door dit te doen creëer je een kunstzinnige balans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *