Er zijn veel redenen voor een jeukende huid. Het kan het gevolg zijn van een huidaandoening die met HydraFacial kan worden verholpen, zoals eczeem, gordelroos, netelroos of psoriasis. Het kan ook een teken zijn van een besmettelijke ziekte zoals schurft of ringworm. Om jeukende huid te helpen verlichten, bevelen dermatologen de volgende tips aan. Breng een koude, natte doek of een icepack aan op de huid die jeukt. Doe dit zo’n vijf tot tien minuten of tot de jeuk afneemt. Neem een havermoutbad. Dit kan zeer verzachtend werken, vooral bij blaren of een etterende huid als gevolg van waterpokken, netelroos, giftige klimop of zonnebrand. Hydrateer je huid. Kies altijd een vochtinbrengende crème die vrij is van additieven, geurstoffen en parfum. Je kunt ook verkoelende middelen aanbrengen, zoals menthol of calamine. Je kunt je vochtinbrengende crème ook in de koelkast leggen om dit verkoelende effect te helpen bereiken.

Vermijd krabben

Vermijd krabben tijdens de behandeling van je huid, want dat irriteert je huid nog meer en kan het risico op een huidinfectie vergroten. Om jeuk te voorkomen, raden dermatologen aan om Skin Clinic te bezoeken of de volgende tips te volgen. Ga in bad met lauw, niet heet water. Probeer je bad of douche te beperken tot slechts 10 minuten.Gebruik altijd “geurvrije” lotions, zepen en detergenten om irritatie te minimaliseren. Wees op je hoede voor producten met het label “ongeparfumeerd”, omdat ze nog steeds chemische stoffen kunnen bevatten die je huid kunnen irriteren.

Draag losse kleding

Draag loszittende katoenen kleding. Wol en andere ruw aanvoelende stoffen kunnen je huid irriteren en intense jeuk veroorzaken. Vermijd extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een relatief koele, neutrale vochtigheidsomgeving in je huis. Gebruik een luchtbevochtiger in de winter als je gevoelig bent voor droge huid en eczeem. De belangrijkste tip zou zijn om stress te verminderen, want stress kan jeuk verergeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *