Onzekerheden die je blijven volgen. Negatieve gedachtes die telkens weer terugkomen. Het constant ontevreden zijn met wie je bent. Daar moet verandering in komen! Hoe kun je immers gelukkig worden als je jezelf niet accepteert? Mission impossible. Je zult eerst jezelf moeten accepteren, voordat je een gelukkig leven kunt leiden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is daar een hoop zelfliefde en zelfwaardering niet voor nodig. Soms ben je er simpelweg nog niet aan toe om jezelf helemaal te prijzen.

Het is echter wel van groot belang dat je jezelf leert accepteren. Zie het als neutraliteit in plaats van een hoop zelfliefde en zelfprijzing. Alhoewel zelfliefde en positief denken over jezelf zeker niet onbelangrijk zijn, is dat pas het volgende stadia als je zelfacceptatie hebt bereikt. Je zult dus eerst een manier moeten vinden om jezelf te accepteren. Ook wij mannen mogen onze gevoelens uiten, al wilt de maatschappij het nog vaak laten blijken dat wij deze gedachten niet mogen uiten. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Omarm je huidige situatie in het leven

Vervelend is dat hé, dat stemmetje in je hoofd dat jou vertelt dat alles perfect moet zijn. Dat hoeft helemaal niet. Het is namelijk menselijk om fouten te maken. Sterker nog, iedereen hoort ook fouten te maken. Daar leren we echter van. Weet dat jij meer bent dan jouw prestaties. Als je een fout maakt, of meerdere fouten, betekent dit niet dat je een slecht persoon bent of dat je ergens slecht in bent. Het betekent dat je een mogelijkheid hebt om meer te leren, iets waar je aan kunt werken.

Werken aan je fitheid

Natuurlijk wil je die ideale sixpack en een top conditie. Het kan zijn dat jij je niet lekker in je vel voelt door je overgewicht of een kale kop. Het hoort bij het ouder worden als man. Wellicht kun je zelf nog wat stappen nemen om deze ontevredenheid tegen te gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *