Er zijn diverse types stellingen die u in uw pakhuis, industrie of bedrijf kunt gebruiken. Er zijn twee types die algemeen worden gebruikt: structurele en doorrolstellingen. Een draagarmstelling is ook één van de grote opties van stellingen u kunt gebruiken; het kiezen van de juiste hangt van uw type van zaken en industrie af. Een palletstelling dat werkt voor bedrijf A werkt misschien niet voor bedrijf B. Er zijn veel factoren te overwegen bij het kiezen van een palletstelling. Je moet namelijk nadenken over: type bedrijf, omgeving, gebruik van machines, veiligheid van de werknemers en de grootte van het bedrijf.

Structurele palletstellingen

Dit type stelling is gemaakt van zwaar staal. Omdat deze stellingen gemaakt zijn van puur staal, zou u ook gebruikte magazijnstellingen kunnen aanschaffen om kosten te besparen. Het is niet noodzakelijk om alle nieuwe materialen te gebruiken. Structurele stellingen kunnen meer kilo’s lading per vierkante centimeter aan. Dit betekent dat u minder ruimte voor meer kunt gebruiken. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van het gebruik van een doorrolstelling. In vergelijking met een doorrolstelling heb je bijvoorbeeld een structurele balk met een lading die 4 duimbreed is en die meer kan weerstaan dan een 4 duim doorrolstelling. Bovendien kan de stelling ook in lengte veel hogere capaciteit gaan.

Waarom zou je kiezen voor een structurele palletstelling?

Dit soort stellingen kunnen eigenlijk verscheidene stoten van zware machines en vorkheftrucks weerstaan. Deze stellingen zijn gemaakt van zwaar staal en zijn daardoor toe te schrijven aan zijn duurzaamheid. Dit maakt het veel beter dan een doorrolstelling. Structurele stellingen zijn ongeveer 20-30% duurder dan doorrolstellingen. Toch heeft het verschillende voordelen. Een ervan is dat u ze niet constant hoeft te vervangen. In tegenstelling tot een doorrolstelling die na verloop van tijd constant moet worden vervangen. Er zijn verschillende dingen die mis kunnen gaan met doorrolstellingen. Producten kunnen er makkelijker vanaf vallen zonder dat iemand het rek aanraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *