Door te spelen met kleuren in het huis, krijg je de mooiste effecten. Door kleuren combineren die je niet snel bij elkaar ziet of juist perfect bij elkaar past krijg je de mooiste combinaties. Het is ook leuk om elke kamer een andere kleur te geven. Petrol kleur hoor je niet snel maar toch een fijne kleur om in huis te hebben. Dit brengt gelijk een warme sfeer met zich mee.

Je kan ook kleuren combineren met materialen zoals hout of marmer. Hierdoor komen de kleuren nog mooier tot zijn recht en staat dit gelijk heel rustig. Ja kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld kleurrijke spullen in huis te halen en de muren allemaal een effen kleur. Dat is geheel aan jou.

Planten brengen ook kleur in je huis, door bijvoorbeeld een grijze muur te hebben en daar een aantal planten te hangen of neer te zetten tegen de muur, ziet dit er gelijk een stuk kleurrijker uit. Daarnaast brengen planten ook zuurstof mee in huis. Dit klinkt als een win-win situatie.

Je kan er ook voor kiezen voor een wand of schilderij aan aan de muur te zetten, zodat je gelijk een blikvanger aan de muur hebt. Wanneer die heel kleurrijk is dan kan je juist zorgen dat de wand zelf heel neutraal is, zodat het schilderij er nog meer uit spat. Ook licht werkt mee, door licht inval te creëren in huis, kun je bepaalde plekken benadrukken en/of accentueren door bijvoorbeeld extra licht te plaatsen in de keuken. Hierdoor krijg je gelijk een ander soort sfeer.

De variatie in kleur zit hem dus in verschillende elementen zoals meubilair, wanddecoratie en de vloer en de muur zelf. Door te weten waar je juist de focus op wil leggen, kun je dit creëren met kleur en geef je je huis een boost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *