Een vloer zoals een PVC visgraat is een van de belangrijkste onderdelen van je huis. Het kan een kamer maken of breken, dus het is van cruciaal belang dat je de juiste keuze maakt. De vloer is het eerste dat mensen zien als ze je huis binnenkomen, en als het er niet goed uitziet, maak je geen indruk. PVC vloeren zijn tegenwoordig een van de meest populaire keuzes, maar wat is PVC nu eigenlijk en wat zijn de kenmerken?

Wat is PVC?

PVC is een hoogwaardig, aanpasbaar en praktisch bouwmateriaal dat deel uitmaakt van de vinyl familie. PVC, ook bekend als polyvinylchloride, is een materiaal dat kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan duurzame artikelen te produceren. Het is ook sterk genoeg om continu gebruik in een drukke omgeving te doorstaan. Met goed onderhoud kunnen PVC vloeren een leven lang meegaan.

PVC is het meest energiezuinige plastic

PVC vloeren hebben een groot isolerend vermogen vanwege de lage warmtegeleiding. Hierdoor kan PVC warme of koude lucht voor langere tijd vasthouden. Als gevolg kunnen deze vloeren de hoeveelheid energie verminderen die nodig is om je huis te verwarmen en te koelen. PVC gebruikt ook de minste hoeveelheid energie bij de fabricage in vergelijking met andere kunststoffen. Wanneer PVC vloeren het einde van hun levensduur bereiken, kunnen ze worden gerecycled om een ​​nieuwe vloer te creëren. Deze vloer heeft een lage impact op het milieu. Meer dan 50% van de polyvinylchloride producten hebben een levensduur van meer dan 15 jaar!

PVC is vlekbestendig en extreem zacht

Omdat een PVC vloer vlekbestendig is, zijn gemorste vloeistoffen zoals olie en vet eenvoudig te reinigen met een vochtige doek. PVC vloeren zijn extreem zacht onder de voeten dankzij de dunne foam laag. Dit betekent dat als je iets kwetsbaars laat vallen, het minder snel zal breken. PVC vloeren zijn niet alleen modieus en eenvoudig te installeren, maar ze zijn ook eenvoudig schoon te maken. Het wordt aanbevolen om wekelijkse te vegen en dweilen met een PVC reiniger om de levensduur van je vloer te verlengen. Vermijd schuurmiddel en andere doe-het-zelf middeltjes om schade te vermijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *