Is je droom altijd al geweest om goed te kunnen tuinieren? Om een prachtige tuin te kunnen onderhouden met prachtige bloemen die vol in de bloei staan en mooie gezonde planten. Alleen denk je dat je de groene vingers die je nodig hebt voor die droomtuin nog mist? Dan heb ik goed nieuws voor je! Tuinieren is voor iedereen te leren en het is makkelijker dan je denkt. Lees de tips die hieronder staan en maak een begin in jouw droomtuin!

Tip 1: Spiek bij de buren

Als je wil weten of een bepaalde plantensoort het goed gaat doen bij jou in de grond dan is de PH waarde heel belangrijk. Deze kan je zelf meten maar dit is een nogal omslachtige methode. Zeker als je niet heel professioneel bezig bent en net start met je tuin is het aan te raden om gewoon even bij je buren te kijken. Wat voor planten hebben zij in de tuin staan. Als die planten het daar in de tuin goed doen, gaat het bij jou in de tuin hoogstwaarschijnlijk ook goed. Aan de PH waarde zal het in ieder geval niet liggen.

Tip 2: Vergeet geen water te geven

Een beetje een flauwe tip maar zorg ervoor dat je alle planten op tijd water geeft. Maak een planning wanneer je dit moet doen. Het is sowieso een goed idee om een goed overzicht te maken van taken die je moet uitvoeren in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het terugsnoeien van de boom in de winter.

Tip 3: Juiste gereedschap

Als je gaat tuinieren is het uiteraard ook van belang dat je goed gereedschap hebt. Zorg er daarom voor dat je de basis dingen zoals een grasmaaier, hark, gieter en kruiwagen hebt. Daarnaast is het ook verstandig dat je deze gereedschappen op een goede plek opbergt zoals in een box in de schuur. Zo heb je het altijd bij de hand als je verder gaat werken aan je droomtuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *