Al die prachtige mensen die het mooiste leven leiden dat er lijkt te bestaan. Die mensen die altijd glimlachen en uitgaan. De mensen waarmee jij je constant vergelijkt, waardoor je je nooit goed genoeg voelt. De mensen die jouw aandacht trekken, terwijl je juist de aandacht voor jezelf nodig hebt. Je denkt dat het probleem bij jou ligt, maar tegelijkertijd ligt daar ook de oplossing. Je kunt namelijk leren om jezelf te accepteren. Dat is niet makkelijk, maar dat is het wel waard. Het leidt ertoe dat je niet meer de neiging voelt om je met alles en iedereen om je heen te vergelijken. Je kunt simpelweg eindelijk jezelf zijn en je daar helemaal oké mee voelen. In dit artikel deel ik tips met je voor jouw weg naar zelfacceptatie.

Ieders succes is anders

Er zijn zoveel mannen die al bepaalde stappen hebben gemaakt in het leven terwijl jij nog in de startblokken zit van jouw carrière. Het lijkt erop dat er steeds meer mannen zich onderlin g met elkaar vergelijken. Dit is natuurlijk schadelijk voor de mentale staat en kan ook de nodige hoofdpijn kosten voor de persoon.  Het is moeilijk om je hier niks van aan te trekken, maar de weg naar succes is natuurlijk niet gerelateerd aan het vergelijken van jezelf met andere. Neem dit advies mee en zorg ervoor dat je niet meer wordt afgeleid door wat andere doen of zeggen.

Je kunt niet veranderen wat al is gebeurt

Kortom, we kunnen het verleden niet veranderen. Eigenlijk weten we dit allemaal wel, maar het accepteren dat dingen nou eenmaal zo zijn gelopen blijft lastig. We willen het graag terugdraaien en willen weer hoe het was, maar vaak is dat simpelweg niet mogelijk, hoe moeilijk dat ook is. In plaats van terug te kijken, probeer verder te kijken: welke lessen heeft deze situatie jou geleerd en hoe ga je dit gebruiken in de toekomst? Misschien heb je er zelfs wel positieve dingen uitgehaald. Probeer open te blijven voor de toekomst en omarm de onzekerheid. Juist omdat dit de enigste zekerheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *