Zoek je als ondernemer een nieuw kantoor of misschien wel je allereerste kantoor inrichten? Dan komt er veel op je af. Op welke locatie ga je kantoorruimte huren? Wat zijn de verschillende huisvestingsmogelijkheden? Welk soort huurcontract sluit je af? Als die vragen allemaal zijn beantwoord en je hebt de perfecte werkplek gevonden, dan begint het leuke gedeelte: de kantoorinrichting. Maar toch, is het inrichten van een kantoorruimte ook een hele klus. Want je wilt toch ook graag een kantoor waar medewerkers graag willen komen? Daarnaast is het toch ook goed om je kantoor ergonomisch in te richten? En hoe ga je om met lichtinvallen? Lees hier de tips hoe jij je optimale kantoor inricht.

Beschikbare kantoorruimte

Voordat je aan de slag gaat met kleurstalen en overgaat tot de aankoop van allemaal kantoorspullen, moet je eerst goed nadenken waarvoor je de beschikbare kantoorruimte precies wilt gebruiken. Heb je voldoende aan enkele bureaus en opbergkasten of heeft je bedrijf ook stille ruimtes nodig om te telefoneren, vergaderen, een plek om klanten te ontvangen, een wachtruimte of een plek voor je werknemers om te ontspannen?

Bekijk de beschikbare ruimte en teken een zo efficiënt mogelijke plattegrond uit. Probeer daarbij de verschillende hoeken en ruimtes multifunctioneel en flexibel te maken voor de optimale kantoorinrichting. 

Ergonomisch werken met Swoppers

Het comfort van een werknemer is belangrijk voor de productiviteit en de sfeer binnen het bedrijf. Om dit comfort te verhogen, is het aan te raden om gebruik te maken van ergonomische krukken. De Swopper ondersteunt en stimuleert actief en gezond zitten met regelmatige houding wisselingen. Geen gespannen zithouding of rugpijn, maar in ruil daarvoor een betere lichamelijke gezondheid, meer comfort en minder klachten. Wil jij ook genieten van alle voordelen van de Swopper? Bestel deze nu online en kies voor een ergonomische werkplek. Klik hier om een swopper te bestellen.

Voldoende daglicht

Daglicht stimuleert de hersenen en zorgt ervoor dat medewerkers productiever zijn. Hou er bij de inrichting van een kantoorruimte dus altijd rekening mee dat er voldoende daglicht bij de werkplekken komt. Daarnaast is verlichting een van de belangrijkste elementen voor de inrichting van uw kantoor. Het gaat dan niet enkel om verlichting om geconcentreerd bij te werken, maar ook sfeerverlichting voor tijdens de pauzes.

Inspirerende kantoorinrichting

Een groot deel van de optimale kantoorinrichting is klaar. Maar je wilt natuurlijk ook graag een inspirerende werkplek, zodat werknemers zich prettig voelen en jij bezoekers met trots ontvangt. Planten zullen hierbij erg helpen. Ze zuiveren de lucht en dempen het geluid in een ruimte. Hierdoor neemt het concentratievermogen toe, voelen werknemers zich prettiger en neemt de productiviteit met ongeveer 10-15% toe. Het staat ook nog eens leuk! En is er ruimte voor kunst of foto’s? Hang bijvoorbeeld van elke werknemer een leuke foto op canvas op of laat de geschiedenis van jouw bedrijf in foto’s zien. 

Je bent vast wel super trots op jezelf en natuurlijk je medewerkers, dat dit allemaal mogelijk is geworden. Straal dit dan ook uit in jouw kantoorruimte. Heb je bijvoorbeeld een creatief bureau? Gebruik dan reclamecampagnes of andere uitingen waar je trots op bent als aankleding van je werkplek. Bezoekers weten waarschijnlijk al welke diensten je aanbiedt, maar verwachten dit ook te zien als ze jouw kantoor binnen komen lopen. Met deze ideeën lukt dat gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *