Visuele identificatie is onvoldoende bij de identificatie van asbestvezels in bouwmaterialen. Alleen een asbestinventarisatie kan de hoeveelheid beknopt bepalen. Eigenaars van gebouwen moeten op hun hoede zijn of hun gebouw ACM heeft, zodat het effectief kan worden verwijderd. Asbestinventarisatie is zelfs vereist door bekende organisaties en bedrijven. De inventarisatie identificeert asbestlocaties en omstandigheden van asbesthoudende artikelen. Het erkent ook asbest dat binnenkort moet worden verwijderd, op voorwaarde dat de vereiste veiligheidsmaatregelen worden genomen. Het beschrijft de veiligheidseisen voor elke activiteit die wordt uitgevoerd die asbesthoudende materialen kan verstoren.

Soorten asbestonderzoeken

Het eerste type is een asbestonderzoek. Het is de beste oplossing voor beschadigd materiaal dat mogelijk gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Deze methode wordt vaak gebruikt bij HUD-projecten en staat ook bekend als een transactieonderzoek. Een beperkt asbestonderzoek is ondertussen een grondiger onderzoek naar vermoedelijke asbesthoudende producten. De laatste is het asbestonderzoek voorafgaand aan de sloop. Het is het meest uitgebreide ACM-onderzoek. Het onderzoekt alle aspecten van een gebouw, inclusief interne en externe constructiecomponenten. Een slooponderzoek omvat het verwijderen of herstellen van kleine onderdelen van een gebouw. Dit zal ertoe leiden dat ACM verstopt zit achter muren en vloeren of andere moeilijk bereikbare gebieden.

Asbestinventaris en de voordelen ervan

De meeste bedrijven zijn verplicht een asbestinventaris op te maken voor hun werkplek. Het verkleint het risico op blootstelling voor zowel werknemers als derden. Een asbestinventarisatie helpt je om op een veilige manier met asbest op de werkvloer om te gaan. Ook externe partijen dienen geïnformeerd te worden over de aanwezigheid en locaties van asbest binnen je organisatie. Alleen een erkend asbestverwijderingsbedrijf mag bepaalde asbesthoudende materialen demonteren of repareren. Ze hebben een kopie van je asbestinventarisatierapport nodig voordat ze zoiets kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *