Het verwijderen van asbest uit je huis is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Het kan worden gedaan als je de juiste procedure volgt en alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Toch is het belangrijk om geen onnodige risico’s te nemen. Asbest is gevaarlijk omdat het longkanker kan veroorzaken als vezels worden ingeademd en vast komen te zitten in de longen. Dit gevaar gaat niet weg als een asbesthoudend materiaal niet meer wordt gebruikt. Eén studie toonde aan dat mensen die in huizen woonden die vóór 1980 waren gebouwd, een veel hoger risico hadden om mesothelioom te ontwikkelen, een zeldzaam geval van kanker. Dit was vergeleken met degenen die in nieuwere huizen of appartementen woonden. Neem contact op met een professional om een ​​asbestinventarisatierapport te laten opmaken en je asbest op een bekwame manier te laten laten verwijderen.

Veiligheidsmaatregelen

Om er zeker van te zijn dat je alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt bij het verwijderen van asbest uit je huis, volgen hier enkele dingen die je moet doen. Draag beschermende kleding zoals handschoenen, inclusief oogbescherming en een N95-ademhalingsmasker om geen in de lucht zwevende deeltjes van het materiaal zelf in te ademen. Een stofmasker kan worden gebruikt om te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan de schadelijke niveaus van asbestvezels. Bedek oppervlakken in de buurt van waar je werkt met plastic zeilen. Verwijder de plastic zeilen en gooi ze op de juiste manier weg als je klaar bent met het werken met asbestmaterialen. Houd een natte doek in de buurt om stof of vuil op te vegen. Dit helpt ook om het gebied schoon te houden terwijl je andere taken uitvoert, zoals het vervangen van isolatie of het opruimen van puin na het afbreken van muren of plafonds. Als je klaar bent met het verwijderen van het asbest, plaats dan je kleding en schoenen in een zak om de giftige stoffen op te vangen.

Huur een professional in

Je kunt de asbest verwijderen uit je huis mogelijk zelf doen als je de bovenstaande instructies volgt. Het wordt sterk aangeraden om een professional in te huren als je niet zeker weet of je het zelf moet doen of als je je niet veilig voelt. Daarnaast mag je verschillende vormen van asbest niet zelf verwijderen. Onderzoek dus eerst de mogelijkheden voordat je begint.Een erkend asbestverwijderingsbedrijf heeft alle tools en ervaring die nodig zijn om asbest veilig uit je huis te verwijderen zonder het te verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *