Een goede koelkast is een van de belangrijkste onderdelen in een horecabedrijf. Het is namelijk een cruciale factor in het zorgen dat alles soepel verloopt. Om die reden is het belangrijk om bij de aanschaf van een koelkast horeca voor je horecabedrijf goed na te denken en op een aantal zaken te letten. Het proces van het kopen van een koelkast voor een horecabedrijf is namelijk anders dan wanneer je een koelkast voor thuis zou kopen. Als je deze zaken in je achterhoofd houdt, kun je de perfecte koelkast vinden die past bij jouw horecabedrijf.

Het materiaal van de koelkast:

Het eerste waar je naar wilt kijken wanneer je een koelkast gaat kopen is het materiaal. Zo heb je keuze uit wit staal en RVS. Wit staal is een goedkopere optie, maar RVS is een duurzamere optie aangezien hier minder snel krassen op komen.  Ook kun je kiezen of je een dichte deur of glazen deur wilt. Een dichte deur is beter geïsoleerd en gebruikt hierdoor minder energie. Maar bijvoorbeeld een koelkast met glasdeur van Horecacentrumbrabant.nl ziet er mooier uit en geeft een beter overzicht van wat er in de koelkast zit. Ook zorgt het ervoor dat de klant sneller iets koopt wanneer de koelkast in het zicht van de klant staat.

Afmetingen:

Wat ook een belangrijke eigenschap van een koelkast is zijn natuurlijk de afmetingen. Je moet namelijk wel alles kwijt kunnen in de koelkast, zeker wanneer de koelkast in de keuken staat. De afmetingen van een enkeldeurs model zitten vaak tussen de 400-700 liter. Bij modellen met dubbele deuren zit het tussen de 900-1400 liter. Horecabedrijven kiezen vaak voor compacte koelkasten van 400 liter met daarin draadroosters.

Energieverbruik:

Bij het kiezen van een koelkast is het belangrijk om het energieverbruik niet over het hoofd te zien. De kosten van het koelen van jouw producten kunnen namelijk behoorlijk oplopen, vooral wanneer je meerdere koelkasten gebruikt. Het is tegenwoordig verplicht voor fabrikanten om een energielabel op hun producten te vermelden. Het energielabel geeft aan hoeveel energie het product verbruikt en varieert van A, A+ of A++ voor een laag energieverbruik, tot C of D voor een hoog energieverbruik. Het is dus verstandig om bij de aanschaf van een koelkast goed op het energielabel te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *